Fietsrapport voor Geraardsbergen

De Fietsrapporten zijn uit!

En Geraardsbergen heeft er ook eentje gekregen: 5/10 is het resultaat.
Laat het ons zo zeggen: het is een goed begin.
Maar het lokaal beleid van Stad Geraardsbergen zal dus nog een (fiets)tandje moeten bij steken, in hun ambitie om Fietsstad te worden.


En daar wil Fietscampagne vzw bij helpen: met een degelijke communicatie en op maat gesneden campagnes zetten we in op een onderbouwde visie op fietsverkeer: #Geraardsbergen is niet enkel een wielerstad maar doet het ook goed als fietsstad. Door de opkomst van de ebike gebruiken steeds meer mensen ook in #Giesbaergen de fiets in alle vormen en maten voor hun dagelijkse mobiliteit.

De Fietsrapporten zijn een initiatief van Vlaamse Stichting Verkeerskunde in samenwerking met de Fietsersbond. Via een publieksbevraging gebeurde de eerste ronde voor de verkiezing tot Fietsstad/Fietsgemeente 2021.

Maar daar is Geraardsbergen dus niet voor genomineerd, helaas.Bevoegde schepen Fernand Van Trimpont zet verder in op veiliger fietsverkeer.
En waar we kunnen, steken we graag een handje toe.

#youcancountonus
#veiligerfietsen
#ookingeraardsbergen

Een degelijk fietsbeleid sluit trouwens ook aan bij het Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen is daarmee zowel op lokaal als op regionaal vlak belangrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *