Het Kunstpleinplan

Een volgende stap in ons Kunstpleinplan:
op onze vraag stelde vervoersmaatschappij De Lijn voor hoe het effectief kan gerealiseerd worden, na gedegen onderzoek van de verkeersstroom in de hoofd-as van het stadscentrum.
Wij nemen het concrete voorstel mee naar ons beleid.
Wat ons betreft is het klaar voor uitvoering: het plan voor een voetgangerszone ter hoogte van de Kunstacademie Geraardsbergen (de grootste van Vlaanderen), kan een meerwaarde betekenen voor het stadscentrum, zonder de bereikbaarheid in het gedrang te brengen.

Het past bovendien feilloos in het burgemeesterconvenant waarmee gemeenten zich engageren om de CO2 uitstoot te verminderen en dat ook onze burgemeester Guido De Padt een jaar geleden ondertekende, samen met alle burgervaders van Zuid-Oost-Vlaanderen. We nemen het Kunstpleinplan ook mee naar de Klimaattafel Geraardsbergen, van het Projectteam Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *